CUM SI DE CE ” a luat nastere” SCOALA ACEASTA”!

Traim intr- o lume in care nimic nu mai e cum a fost. Schimbarea ” a dat” peste FAMILIE, intr-un ritm in care nu-l mai recunoastem.

Adevaratele teste ale vietii pot aparea in calea unui copil, in orice moment. Adultii, nu pot proteja copiii in circumstantele aflate in afara controlului lor.

Asadar, este important sa “ECHIPAM” copiii cu FORTA INTERIOARA de care au nevoie pentru a raspunde atat incercarilor intense, cat si oportunitatilor importante pe care le intalnesc. Este vorba despre A CULTIVA, acel MOD DE A FI, prin care copilul sa reuseasca sa-si mentina calmul si echilibrul in mijlocul unei incertitudini totale.

Scoala A FI, AZI, este locul unde impreuna: parintii si copiii, pot experimenta si cultiva acele obiceiuri de calm si echilibru ale Mintii, Corpului si Sufletului.

Pe masura ce stresul copilariei moderne se acumuleaza, acest lucru ii va ajuta pe copii sa se elibereze in mod constant de tensiune

Aveti OPORTUNITATEA de a oferi familiei un PROGRAM prin care sa aduceti:

ECHILIBRU, RESURSE, LINISTE, in viata dumneavoastra de familie!

Aveti OPORTUNITATEA de a oferi familiei un PROGRAM prin care sa aduceti ECHILIBRU, RESURSE, LINISTE, in viata dumneavoastra de familie.

“Cand vrei sa-i fie bine copilului tau, ocupa-te  si de binele tau ca parinte si abia atunci iti va reusi”

DESPRE NOI

VIATA VAZUTA CU ALTI OCHI

SUNTEM un grup de oameni sufletisti ce CRED intr-o lume mai buna, cu un nivel de trai ridicat, atat material cat si spiritual, in familie, respectiv in comunitate.

CE ADUCEM “NOU” –plecand de la faptul ca “toti avem acelasi Suflet” si ca FERICIREA este” bunatate acumulata”, aici se experimenteaza cum sa “FII BUN DE CATE ORI SE POATE, CACI INTOTDEAUNA SE POATE”. Cum?
Echilibrul dintre TINE si CEILALTI este SECRETUL Fii bun cu celalalt, doar cand esti bun cu tine insuti!

SCOPUL NOSTRU – invatam sa fim AZI, in acord cu inima noastra, pentru a putea sa ne armonizam si cu ce e in jurul nostru.
E timpul sa echilibram valorile sufletesti. Am fost invatati sa ne orientam mereu spre celalalt inaintea propriei persoane, dar aici invatam ca: doar daca stim sa avem grija de noi insine, atunci ne reuseste grija oferita. Astfel a luat fiinta: SCOALA A FI, AZI!

PROIECTUL “ SCOALA A FI, AZI” este un proiect pentru copiii care au o inteligenta emotionala deosebita, pentru parintii acestora, ce au suflete interesate de “FRUMOS”.DA, O SCOALA NOUA- O SCOALA PENTRU SUFLET, creata din nevoia de a gasi linistea sufleteasca, intr-o lume in evolutie. Programul este desfasurat in timpul dintre “scoala “si “ familie”.

DE CE?
Urmarile acestor vremuri, isi pun AMPRENTA asupra copiilor. Ei, insa, sunt
“ luptatori pentru lumina”: reactioneaza la nedreptate, “se revolta” tot mai mult, dezechilibrand adultii din jurul lor, caci “pe vremuri”nu se permitea acest lucru. De fapt copii CER, SA FIE fericiti.

PENTRU CE?
Participand la cursurile scolii A FI, AZI, experimentezi starea de A FI, in moment, prezent constient de ceea ce ESTI, si AI. Aceasta atitudine de abordare a vietii aduce un echilibru si implinire sufleteasca atat la nivel individual (copil/adult) cat si la nivel de FAMILIE ( intreg/ societate)
Este o SCOALA DE ECHILIBRU INTRE MINTE SI INIMA! AICI:” Respectul”, ca forma a IUBIRII , este legea de baza!

Pentru a ne cunoaste, te invitam sa vii la noi, TOATA teoria aceasta si celelate multe altele cunoscute in carti, vei vedea ca EXISTA cu ADEVARAT, in viata practica, la SCOALA A FI!

Copiii vin la SCOALA A FI, dupa programul orelor de curs si se pregatesc pentru viata. Invata sa relationeze, invata sa se accepte , invata sa comunice, sa-si accepte trairile, cu bune cu rele. Rad, se supara, se bucura LIBER. Incearca toate sentimnetele, intr-un mediu sigur, protejat, cu explicatiile specialistilor alaturi:cum ca toate fac parte din viata, si ca e bine sa ierti, sa iubesti, sa intelegi cum functioneaza viata. Este foarte important CUM i se explica toate trairile copilului. Daca se raporteaza doar la EL, atunci cu siguranta vrea sa devina “centrul Pamantului”, dar nu “totul’ se invarte in jurul unui om. Viata este ceea ce se intampla” intre oameni”.
Ii crestem pe copii pentru o lume pe care noi ne-o dorim, dar unde este acea lume? Pleaca de acasa cu atentionarea “sa fie cuminte”. El habar nu are CUM. Intalneste alti copii, cu alt comportament si …”se descurca”. Ajunge acasa si e intrebat ce face. Spune “BINE”cu vocea, iar in gand “ce stii tu, nu mai e cum a fost pe vremea ta”. Si uite ASA, valorile de “alta data” sunt zdruncinate. Valorile FAMILIALE, s-au schimbat. Parca nu mai au sansa de reusita. Daca insa,  mai exista un loc in care aceste valorile  ale VIETII  de “familie”exista, reusita in educatie este asigurata, deoarece cuvintele FAMILIEI sunt “INTARITE” si sansele de a fi “credibile” ca fiind bune, sunt mai mari. “Toti suntem o familie pe Pamant”!

SCOALA A FI asta ESTE. O lume mica , in care copilul sa experimenteze tot ceea ce si noi ne-am dori.Scoala de sistem isi face rostul! Dezvolta intelectul si face minuni.Programe peste programe. Obective peste obiective. DESTUL,chiar prea mult, incat copilul sa se sature si sa nu mai fie atent. Lantul slabiciunilor continua: copii isi “dusi” la ore INDIVIDUALE. Iar devin “centrul PAMANTULUI”.
TREZITI-VA, asadar, dragi parinti.
Oferiti copiilor dvs sansa sa se joace curat, frumos si bucuros, la SCOALA A FI, si apoi sa vedeti dezvoltare la copilul dvs.!
Copii de toate varstele: de la 3 ani, pana la 13 ani,fiecare simte impreuna cu celalalt,se oglindeste in sufletul celuilalt cand se ajuta unul pe cel altul, si impart bucuria impreuna. Activitatile de echilibrare emotionala, precum si activitatile terapeutice: artterapie, meloterapie, kinetoterapie, fac un tablou ADEVARAT, complet, din ceea ce s-a dorit sa fie, SCOALA A FI, AZI!
Parintii sunt alaturi de copii, uneori la joc, dar mai ales la activitatile in care LINISTEA se invata. Cand si parintii si copiii invata linistea si prezenta constienta, se manifesta ACEA LUME DORITA, de noi toti, pe PAMANT!

Toate aceste ce acum le-ati citit AICI, cu siguranta le-ati mai gasit “pe hartie”, in carti. O sa ai tendinta sa spui ca sunt doar scrise. Aici este diferenta. Locul acesta CHIAR exista cu BUCURIA copiilor/familiilor de A FI. Va asteptam!